KAUBOSJKO SELO - CITY OF ROSWELL

KAUBOSJKO SELO - CITY OF ROSWELL

  


KAUBOJSKO SELO ROSWELL


 Kaubojsko selo Roswell nastalo je za potrebe snimanja nove trilogije o Indijanskom poglavici iz plemena Apača Winnetou i njegovom prijatelju Old Shatterhandu. Snimanje filma odvijalo se 2015. i 2016.godine najvećim dijelom na području Gorskog kotara, Platku, Brezama, gradu Rijeci, jednim dijelom u Istri, N.P.Krki, Paklenici, Velebitu te kanjonu Zrmanje i u studijima u Njemačkoj. Tvrtke koje su snimale film bili su njemački producenti iz kuće Rat Pack uz pomoć hrvatske Alex Produkcije.

Tri nastavka filmske priče »Winnetou« o legendarnom indijanskom poglavici iz plemena Apača kojeg je u svojim romanima stvorio njemački književnik Karl May, temelje se na njegovim pripovijetkama »Winnetou I«, »Blago u Srebrnom jezeru« i »Winnetou III«.


Roswell nudi sve ono što su osvajači Divljeg Zapada morali imati – veliku željezničku drvenu konstrukciju koja pokazuje kako je Roswell uopće i naseljen. Na brdašcu su kapelica, klupe i groblje. U gradu je kovačnica, pojilo za konje i štala, banka, saloon, pivovara, kineska praonica rublja, ured za poštu i telegraf, agencija za nekretnine, trgovina, toranj za vodu, mala pilana, javna kupaonica, zanimljiva kuća u kojoj vladaju Fat Betty i Sweet Dolly, a tu je, naravno, i šerifov ured.


Režiju za sva tri nastavka Winnetoua (»Winnetou – Novi svijet«, »Winnetou – Blago Srebrnog jezera«,»Winnetou – Zadnja bitka«) potpisuje Philipp Stölzl, glavni scenarist je Jan Berger, a producent Christian Becker. U glavnim ulogama su Wotan Wilke Möhring kao Old Shatterhand, Nik Xhelilaj u ulozi Winnetoua, umjesto Pierre Brice, koji je tumačio Winnetoua u prvoj trilogiji snimanoj u Dalmaciji 60.-tih godina 20. st., Iazua Larios kao Nscho Tschi, Milan Peschel kao Sam Hawkens, Jürgen Vogel kao Joseph Rattler te glumac Gojko Mitić kao Magua/Tangua (iz originalne glumačke postave Winnetoua iz ’60-ih godina). Od hrvatskih glumaca u filmu igraju Csilla Barath Bastaić, Katarina Strahinić, Ivan Ožegović, Bojan Navojec i Marko Cindrić i brojni statisti (preko 5.000) i oko 70 konja.

 

Danas, u Roswellu organiziramo razne manifestacije poput Winetoou vikenda, Suze sv. Lovre, filmske večeri, natjecanje u kuhanju kaubojskog kotlića, Bundevijada i ostalo.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RADNO VRIJEME:  

ZATVORENO!


  

 Diese Website verwendet Cookies für ein besseres Benutzererlebnis und mehr Funktionalität. Erfahren Sie mehr