Kaubojsko selo - City of Roswell

Kaubojsko selo - City of Roswell

  


Nastanak Roswella 

 

Kaubojsko selo Roswell nastalo je za potrebe snimanja nove trilogije o Indijanskom poglavici iz plemena Apača Winnetou i njegovom prijatelju Old Shatterhandu. Snimanje filma odvijalo se 2015. i 2016.godine najvećim dijelom na području Gorskog kotara, Platku, Brezama, gradu Rijeci, jednim dijelom u Istri, N.P.Krki, Paklenici, Velebitu te kanjonu Zrmanje i u studijima u Njemačkoj. Tvrtke koje su snimale film bili su njemački producenti iz kuće Rat Pack uz pomoć hrvatske Alex Produkcije.

 

Tri nastavka filmske priče »Winnetou« o legendarnom indijanskom poglavici iz plemena Apača kojeg je u svojim romanima stvorio njemački književnik Karl May, temelje se na njegovim pripovijetkama »Winnetou I«, »Blago u Srebrnom jezeru« i »Winnetou III«.

 

Roswell nudi sve ono što su osvajači Divljeg Zapada morali imati – veliku željezničku drvenu konstrukciju koja pokazuje kako je Roswell uopće i naseljen. Na brdašcu su kapelica, klupe i groblje. U gradu je kovačnica, pojilo za konje i štala, banka, saloon, pivovara, kineska praonica rublja, ured za poštu i telegraf, agencija za nekretnine, trgovina, toranj za vodu, mala pilana, javna kupaonica, zanimljiva kuća u kojoj vladaju Fat Betty i Sweet Dolly, a tu je, naravno, i šerifov ured.

 

Režiju za sva tri nastavka Winnetoua (»Winnetou – Novi svijet«, »Winnetou – Blago Srebrnog jezera«,»Winnetou – Zadnja bitka«) potpisuje Philipp Stölzl, glavni scenarist je Jan Berger, a producent Christian Becker. U glavnim ulogama su Wotan Wilke Möhring kao Old Shatterhand, Nik Xhelilaj u ulozi Winnetoua, umjesto Pierre Brice, koji je tumačio Winnetoua u prvoj trilogiji snimanoj u Dalmaciji 60.-tih godina 20. st., Iazua Larios kao Nscho Tschi, Milan Peschel kao Sam Hawkens, Jürgen Vogel kao Joseph Rattler te glumac Gojko Mitić kao Magua/Tangua (iz originalne glumačke postave Winnetoua iz ’60-ih godina). Od hrvatskih glumaca u filmu igraju Csilla Barath Bastaić, Katarina Strahinić, Ivan Ožegović, Bojan Navojec i Marko Cindrić i brojni statisti (preko 5.000) i oko 70 konja.

 

Danas, u Roswellu organiziramo razne manifestacije poput Tomosijade, Winetoou vikenda, Suze sv. Lovre, filmske večeri, natjecanje u kuhanju kaubojskog kotlića, Bundevijada i ostalo još slijedi wink

 

 

RADNO VRIJEME:

Radno vrijeme:

Petak, subota i nedjelja i blagdane
11:00 – 18:00

Za grupe, po najavi i tokom tjedna


 
Cjenik http://www.tz-fuzine.hr/upload/Cjenik_Roswell.pdf

Odrasli- 30,00 kn

Djeca ( od 4 -17 god) – 20,00 kn

Obiteljska ulaznica- 80,00 kn ( 2 ODRASLIH I DO 3 DJECE)

Grupe odrasli- 25,00 kn

Grupe djeca- 15,00 kn

Grupa je skupina od min.15 osoba. Na svakih 15 osoba odobrava se 1 gratis za grupu. 


ATRAKCIJE:

Laso,potkova,potezanje konopa,skakanje u vrećama,piljenje trupaca i obaranje ruku u cijeni ulaznice


Pucanje iz winchesterke i colta – 30,00 kn ( grupe 25,00kn)

Luk i strijela + praćka – 25,00 kn ( grupe 20,00 kn) 

Jahanje- 45,00 kn ( grupe 40,00 kn)  USKORO

Korito i bazen sa zlatom 20 min-25,00 kn (grupe 20,00 kn)- USKORO

Pješčanik (potraga za indijanskim nakitom- zadržava se pronađeno)  20 min– 30,00 kn (grupe 25,00 kn)- USKORO

Najam roštilja, kotlića ili peke – pojedinačno 150 kn/kom


Kontakt:
Obitelj Šuler
Mail: rislic2022@gmail.hr
Telefon: +385 99 708 6970
 

Za grupe rade preko tjedna uz prethodnu najavu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se